Aktiviteter

Køgevejens Hestepension


Gitte og Elo Olsen

Køgevej 131 B

DK-4100 Ringsted

mobilnr.40840456

mobilnr.27487088


cvr 30131886


Aktiviteter

Onsdag aften d. 10 2018 okt afholdte vi et foder arrangement, hvor vi havde en konsulent fra Nordic Horse på besøg.

For et par mdr siden fik vi sat skur op på vallak folden og her midt i september 2018 har vi fået sat sider på så de skal stå i læ fra begge sider.

I dag lørdag d. 27 april 2018 fik vi skåret en rende på møddingspladsen som gør at alt "væsken" fra møddingen løber direkte ned I tanken og ikke udover de udendørs striglepladser. Tusind tak til Maria og hendes far for hjælpe med at lave et pease tegn (Y) på vores plads  :)      Samtidig gik Olsen og jeg og lavede græsfold til Cielo  :)

April 2018..............det ser ud til at rettelse og pålægning af materiale på ridebanen har hjulpet  :)   vi har ikke haft pumpe på den for at fjerne vand siden det blev lagt på og den er så fantastisk at ride på  :)

Lørdag d. 9 December 2017 var vi på vores årlige juletur i samarbejde med Land & Fritid hvor vi rider en tur igennem byen. Vi var ca. 30 ryttere i år hvor 4 af dem var her fra hestepensionen (Melissa på Narda og mor Christina gående ved siden af, Christina på Seth, Line på Zafir og Gitte på Pourquoi) 

Og så skal lige nævnes at Melissa den lille nisse prinsesse vandt som dagens bedste udklædning  :o)

Lørdag d. 21 oktober 2017 kom maskinen som har trukket banen, så den har fald ud imod den brønd der er sat ned, så vandet meget gerne skulle løbe den rigtige vej, når det regner. Glæder os til at se når den lige har sat sig og vi får den harvet om det har hjulpet på vandet  :o)

Fredag d. 20 oktober 2017 kom der materiale til vores udendørs bane som vi har kæmpet med meget vand på når, det bare har regnet en smule. Der er for noget tid siden sat en brønd lige udenfor ridebanen og lagt et dræn ud til åren som løber langs Køgevej.

Så fik Olsen sit ønske opfyldt.................en ny hestetransport som blev hentet fredag d. 16 juni 2017  :o)

På Roskilde Dyrskue 2017 fik vi invisteret I en ATV så vi ikke skal bruge vores lille C3èr til at planere baner med  :0)

Vi har haft lidt problemer med støv pga frostvejr og sne udenfor om vinteren I vores ridehus. Jeg hørte at det skulle være godt at salte så det ligesom bandt fugten I bunen så igår aftes d. 29.01.2017  trillede jeg rundt med 50 kg salt I ridehuset............så nu er jeg spændt på om det virker  :o)

DET VIRKEDE  :o)    så er det da det vi gør fremover hver vinter.

Og sådan kom det færdige resultat til at se ud efter weekendens arbejde  :)

Så kom der endelig frostvejr I nogle dage så fredag d. 6 fik vi leveret 4 læs stabil til jordfoldene

Tiden går hurtigt  :)  I årets løb har pigerne I stalden været på en masse skridt ture rundt I Kværkeby/Ringsted området og udforsket nogle ture nu vi ikke har mulighed for skov.

Fredag d. 9 September 2016 om aftenen holdt vi en hyggelig julefrokost  :)  og

Lørdag d. 10 December 2016 var det igen den årlige juletur igennem Ringsted By I samarbejde med DLG forklædt som nisser. Der var mange glade mennesker I byen  :)

Lørdag d. 16 juli 2016 var nogle af "pigerne" fra stalden med en tur oppe hos vores nye sponsor til vores Frieser Pourquoi og shoppe lidt  :)

www.kronborggaard.dk

Lørdag d. 21 maj 2016 var SORT GULD Frieser kvadrillen inviteret af Ringsted kommune til at deltage I Sundhedsdagen, så en del af Frieserne her fra Køgevejens Hestepension var også inviteret. Vi mødtes på Danish Agro hvor vi red op til torved ved Sct. Bendts Kirke til borgmesterens åbningstale. Derefter red vi en tur ud I OutLe,t hvor der var mange børn der hilste på hestene........på vejen tilbage til Danish Agro gik turen igennem Nørregade og videre ud igennem byen.

Lørdag d. 12 december 2015 var det igen tid til den årlige juletur igennem Ringsted By i samarbejde med DLG Ringsted. Der var 5 heste med fra stalden.

Her i ferien aug 2015 har vi fået klippet alt græs om folde, grene omkring ridestien, skiftet nogle brædder på ridebanen, ordnet stalde, lagt tag på det andet skur hos hoppere, som fløj af i en kraftig storm, ekstra dræn på ridebanen i den ende, hvor der kommer meget vand når det har regnet kraftigt og påbegydt at lægge stabil på jordfolde, hvis vi får så våd en vinter som vi havde sidste år, hvor vi havde meget mudder ved leddene hvor hestene stå og ikke altid kan blive enige om hvem der skal ind først  :o)


 

Lørdag d. 9 maj 2015 havde vi rideudstyrs-og loppemarked. Der kunne godt have været flere "kunder" men vi hyggede os alligevel. Der var en kold vind den dag så man kunne da altid holde varmen ved at tage noget af udstyret på :)

               Lørdag d. 9 maj 2015 har Olsens Massey Fergusson 135 fået nyt hjem.

Lørdag d. 13 december 2014 tog en del af pigerne fra stalden på juletur i Ringsted By som var arrangeret i samarbejde med DLG Ringsted. Sisse vandt udklædningskonkurrencen som snemand og da vi kom tilbage efter 6 km igennem Ringsted By blev der serveret æbleskiver og varm kakao i DLG butikken. Stor tak til DLG for godt samarbejde  :)

Lørdag d. 29 november 2014 var Pourquoi (Gitte) og Jeroen (Sisse) til juletur i Korsør.

Søndag d. 23 november 2014 var vi samlet til staldhygge med Olsen`s Rasmus Klumb stak pandekager og varm kakao  :o)


Lørdag d. 8 november 2014 var vi nogle stykker fra stalden som kørte en tur til Nordsjælland for at shoppe i en rideudstyrsbutik der hedder www.Kronborggaard.dk


Mandag d. 8 september 2014 blev der malet springbomme  :o)    Tak for hjælpen Josefine, Elsebeth og Trine  :o)


Lørdag d. 16 august 2014 havde vi Rideudstyrs- og loppemarked  :o)    Til næste år prøver vi at ligge det i foråret

Lørdag d. 12 juli 2014 var Pourquoi efter en mdr. hård træning til kåring på Team Cape (Dansk Frieser Forbund) hvor han blev kåret Ster med 2. præmie og karaktererne: Rasttype/8,5 - Bouw/7 - Beenwerk/7 - Stap/6 - Draf/7

Så blev det Josefine`s tur til at blive konfirmeret søndag d. 11 maj 2014 og selvfølgelig skulle hun da også have besøg af pigerne i stalden til hest ved kirken i Kværkeby.

Lørdag d. 8 marts 2014 lidt i 07:00 kørte vi en tur til DV`s hingstekåring i Herning og shoppede lidt på messen. Det var en stor oplevelse for nogle af pigerne, da det var første gang de var i Herning. Da klokken var godt 18:00 gik turen hjem til Ringsted igen :o)


Søndag d. 22 december 2013 har Køgevejen`s Hestepension været på juletur i Ringsted og da vi kom hjem hyggede vi med æbleskiver, varm cacao og glôgg.

D. 10 november2013 var Pourquoi Van Stal Elisabeth til Photoshoo,t hvor der skulle tages billeder af ham sammen med modellen Faune Martin. Fotografen er Line Madsen som også lige fangede et billede hvor Faune er ved at glide ned  :)

D.14 august 2013 fik Køgevejens Hestepension en ny beboer.......velkommen til Rex`s "lillebror" - 8 uger gamle Border Collie Victor  :o)

D.10 august 2013 havde vi Rideudstyrs marked i samarbejde med www.friesersjaelland.dk

   

D. 12 maj 2013 var en stor dag for Emma. Ikke nok med at pigerne i stalden mødte og ved kirken, hun skulle skridte rundt i Kværkeby By på Pourquoi, men så fik hun også den overraskelse af sine forældre, at hun blev ejer af Prins

Torsdag d. 10 januar 2013 kørte vi til Odsherred Dyrehospital for at se på noget katte som var kommet ind fra et dødsbo i Vig. Vi syntes vi manglede lidt katte i stalden efter vores Putte blev kørt ned sommeren 2012 så velkommen til Hansemand.

Uge 36 / 2012 gården har fået malet træværk hvidt så nu ser vores lejlighed færdig ud (har kun taget 4½ år)  :o)


1-2 september 2012 Pourquoi og Golani her fra Køgvejens Hetepension blev udstillet til St. Hestedag. Golani fik 7 i helhed og 7 i mønstring. Pourquoi fik 9 i helhed og 9 i mønstring og blev udtaget til at dyste om at blive dagens bedste hest om lørdagen og tænk engang han vandt  :o)

Rideudstyrs marked søndag d. 5 august 2012 forløb som forventet men godt salg i de forskellige boder og masser af hygge.

Torsdag aften d. 28 juni 2012 var Kamilla (Mille) og Camilla (Malle).......de tossede tøser redet op til MacDonalds og redet ind i drive-in og købt burgermad.

I år var det Pourquoi som var med på Roskilde Dyrskue 2012 og som fremover vil deltage i div. show også St. Hestedag og andre show ude i sommerlandet sammen med SORT GULD (Frieser Sjælland)

D.12 maj 2012 var Line og Zafir til deres første frieser stævne

Foderkonsulenter fra St.Hippolyt (naturligvis@os.dk v/Susan Valentin og Jens Simonsen) kommer torsdag d. 15 Marts 2012 og fortæller lidt om foder men mest om tilskud af forskellig slags.

I den første uge her i det nye år 2012 har vi fået gravet pladsen ud hvor vores møddings container stod (nu står den imellem staldene) og fået lagt stabil på til skrå parkeringspladser. Vi fik også gravet ud langt med gavlen af hallen og lagt knust cement, så vi har fået rigtig god plads til trailer, traktor m.v og kan gå tørskoet ud til foldene  :o)

I privaten har vi samtidig fået anlagt terrasse og fået sat hegn op langs med indkørslen og til foråret skal resten af haven så anlægges.

I dag lørdag d. 17 december har Køgevejen`s Hestepension være på jule ridetur. Da vi kom hjem gik vi ind i varmen og hyggede os med varm kakao, glôgg og æbleskiver  :o)

Til St.Hestedag september 2011 var Line afsted med Zafir til bedømmelse hvor de havde en hyggelig dag.

Rideudstyrs marked søndag d. 14 august 2011 forløb godt med 15 boder........super hyggeligt at få sludret med en masse nye mennesker  :o)


Søndag d. 13 marts 2011 har vi arrangeret med sadelmager Karina Sørensen at vi kan besøge hendes værksted og høre om hvordan en sadel er bygget op, hvad man skal kigge efter når man skal have sadel til sin hest, hvordan sadlen skal ligge og hva man ellers kunne have af spørgsmål. Man kan læse mere om Karina på www.sadelmagersvend.dk Efter besøget i Karina`s værksted kom hun ned til os (vi er naboer), og så startede vi fra en ende af med at tage heste frem og prøve vores sadler, hvor vi fik gode råd til at tjekke om de ligger korrekt. En SUPER lærerig dag


September 2010 kom 4 mdr gamle Border Collie Rex til familien her på Køgevejens Hestepension

Lørdag d. 19 juni 2010 Janus og Samson på skovtur i Slangerup med Frieser Øst

Janus blev torsdag d. 17 juni 2010 inviteret til Land og Fritid`s arrangement om førstehjælp til hesten. Der skulle bruges heste så folk kunne lære at tage puls blandt andet og Janus og hans Frieser kammerat Halbe syntes det var hyggeligt at blive nusset om  :o)

Hyggelig sommeraften midt i juni 2010 hvor nogen af staldens piger skridter af på Køgevej.....

Janus van R deltog i starten af juni 2010 til Fællesdyrskuet som musketer og det samme show blev redet til St.Hestedag i september.


Lørdag d. 23 januar 2010 havde vi en "Rasmus Klump" dag dvs. Elo bager et KÆMPE stak pandekager, som vi tøser så guffer løs af mens vi hygge snakker. Der er nemlig kommet et par nye piger + en halvpart i stalden, så vi syntes lige at alle skulle hilse på hinanden på samme tid. Det var desværre blevet for mørkt da jeg kom i tanke om at skulle tage nogle billeder.......


Lørdag d. 7 november 2009 pakkede Charlotte, Christina og Sisse trailer med rideudstyr og drog til Darup Rideklub`s brugt udstyrs marked godt pakket inde i varmt tøj......og de fik da lidt lommepenge med hjem  :o)


Igen i år 2009 har Gitte og Janus været med til Dyrskuet sammen med Sjællands Frieserkavdrille SORT GULD. Nåede desværre ikke at være med til St.Hestedag da vores sadel forsvandt under en transport til sadelmager :o(


Søndag d. 16 november 2008 havde vi dressurkursus her på Køgevejens Hestepension med Katja Olsen. De fleste af hestene der var med idag er unge heste og det er Katja super dygtig til, da hun selv har redet mange heste til. Det var en rigtig hyggelig dag med pandekager og varm kakao bagefter og "pigerne" var så godt tilfreds med Katja, at det er aftalt at hun kommer én gang om ugen og underviser. (billederne er desværre blevet lidt mørke).

Janus van R og Gitte var også til St. Hestedag 2008 hvor de red med i 2 show pr. dag. Det ene show var med SORT GULD hvor de red samme show som til Fællesdyrskuet og det andet show var sammen med Frieser Øst hvor de red en pas de deux sammen med Susan på Jonas (kaldet Lukas).

Weekenden d. 6-8 juni 2008 var det igen tid for Janus og mig (i år var jeg ikke skadet, så jeg kunne selv ride) at være med i Frieser kvadrillien SORT GULD på Fællesdyrskuet i Roskilde. Efterfølgende var kvadrillien d. 22 juni til dyrenes dag i Slagelse og lave samme show som på dyrskuet og d. 5 juli skal vi til børnedyrskue i Bregnetved. Til St. Hestedag 2008 blev SORT GULD inviteret til at lave samme show som vi red på Fællesdyrskuet.


Vores sorte og meget kælne staldkat som her ligger og tager solbad har fået killinger. Hun var her pludselig i sommers, så det kunne tyde på at der er nogen som har sat hende af, for som sagt hun er meget kælen og vant til mennesker. Vi fik så også besøg af en hankat og natten til d. 3 april 2008 fik vi killinger. Der er 3 stk (2 sorte og 1 grå). Jeg vil førsøge at tage et billed af dem ca. 1 gang om ugen, så man kan følge lidt med i hvor store de bliver. Alle 3 killinger er afsat til nye ejere, hvor de kan få et godt og kærligt hjem. Lørdag d. 14 juni er alle killinger afleveret til deres nye ejere. Den ene sorte som er en hunkat er bor stadigvæk i Ringsted hvor hun er blevet selvskab til en anden hunkat. De 2 drenge er kommet til Ballerup hvor de skal bo sammen, så det er jo endt rigtig godt. Mismor var lidt ked af det nogle dage, men nu er hun ved at være sig selv igen.

I weekende d. 14-16 marts 2008 var det atter tid til en tur til Dansk Varmblod`s hingstekåring og den store rideudstyrsmesse i Herning messecenter. Vi havde lånt en camper af Linda`s forældre, så lørdag formiddag kl. 9 var vi 6 fra Køgevejen`s Hestepension (Linda,Malene,Charlotte,Sisse,Gitte og Elo) der satte kurs mod Jylland. Efter det store hesteshow sluttede og vi have fundet bilen kørte vi hjemad igen ved midnatstid, lidt mere lastet med rideudstyr end da vi kom derover  :o)

D.22 december 2007 flyttede Gitte og Elo ind i deres nye lejlighed med hestene som "nabo" efter ca. 7 mdr`s byggeri. Et værksted i forlængelse af stalden blev ryddet og gjort klar til byggeri. Urtehave blev ryddet, grantræer fjernet så der kunne blive plads til terrasse/have og parkeringsplads. I september blev de gamle spær taget ned og nye sat op. Der blev også i september sat indervægge op og der blev lavet huller til vinduer og døre. I løbet af oktober blev der lagt undertag og nye røde tegl. Derefter startede alt det indendørs arbejde med at isolere, sætte gibsplader, spartle, male, indsætte køkken, bad m.m. Alle håndværkere havde travlt og så kom dagen d. 22 december, hvor lejligheden var indflytningsklar og alle kunne gå på en velfortjent juleferie. I løbet af forår/sommeren 2008 skal alt det udvendige så på plads.

D.6 oktober 2007 var vi nogle stykker som tog en tur til stranden, for at ride en tur i det super gode vejr

D.1-2 september 2007 var Janus van R og Gitte med til St. Hestedag sammen med "Frieser Øst". Janus blev også udstillet på St. Hestedag om lørdagen, hvor han blev nr. 3 med bedømmelsen en vallak af god ridetype med udtryksfuldt hoved, harmoniske og tilpas udfyldte rammer og med en bevægelse der er ernergisk og fremadgribende, hvilket gav ham et helhedsindtryk på 8.

D. 26 august 2007 Gitte og Janus van R med Frieser kvadrillien "Sort Guld" til show i Albertslund.

D.13 juli 2007 var Janus van R til kåring i Dansk Frieser Forbund, som blev afholdt på Ringsted Sports Rideklub. Janus blev optaget i stambogen med en 3. præmie

Janus van R på Fællesdyrskuet 2007 hvor han var med i Frieser kvadrillien "Sort Guld" i det store heste show med Marlene som rytter, da Gitte (ejer af Janus) ca.en måned før dyrskuet kom til skade og ikke selv kunne ride. Hermed en stor tak til Marlene, som efterfølgende også har redet Janus til show ved distriktsstævne på Hedehusgårdens Rideklub d. 30 juni 2007

Gitte`s nye unghest Janus van R som er importeret fra Holland skal hjem d.16/2-07 efter 1½ mdr. i ridning på Healthy Horse

Linda og Gold Fee deltog i Asterix-nummeret i det stor heste show til Fællesdyrskuet 2006